Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η Maersk σε κρεσέντο παραγγελιών

Η Maersk σε κρεσέντο παραγγελιών

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σημαντικές παραγγελίες έλαβαν χώρα την εβδομάδα με πέρας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, με τη Maersk να προχωρά σε κομβικές συμφωνίες για την ανανέωση και την επέκταση του στόλου της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Intermodal, η δανέζικη εταιρεία υπέγραψε τρεις σημαντικές συμφωνίες για τη ναυπήγηση 20 containerships, συμπεριλαμβανομένων και δικαιωμάτων προαίρεσης για ακόμα δώδεκα.

Ειδικότερα, η πρώτη παραγγελία τοποθετήθηκε στα ναυπηγεία της νοτιοκορεατικής Hanwha Ocean και αφορά τη ναυπήγηση έξι containerships, μεταφορικής ικανότητας 16.000 TEUs, με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμα τέσσερα. Τα εν λόγω πλοία αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2027, ενώ το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα $220 εκατ. Όμοια παραγγελία πραγματοποίησε η εταιρεία-κολοσσός των τακτικών γραμμών και στο ναυπηγείο Yangzijiang της Κίνας.

Η τελευταία παραγγελία τοποθετήθηκε στο κινεζικό ναυπηγείο New Times και περιλαμβάνει την κατασκευή οκτώ containerships, μεταφορικής ικανότητας 16.000 TEUs, με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμα τέσσερα. Τα συγκεκριμένα πλοία θα παραδοθούν το 2028 και η αξία τους αγγίζει τα $220 εκατ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, στο σύνολό τους, τα containerships που παρήγγειλε η Maersk θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και LNG.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }