Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στροφή της TotalEnergies στην ηλιακή ενέργεια

Στροφή της TotalEnergies στην ηλιακή ενέργεια

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ορόσημο στη στρατηγική συμμαχία της TotalEnergies με την Adani Green Energy Limited (AGEL) αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με επίκεντρο την ηλιακή ενέργεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της TotalEnergies, η νέα κοινοπραξία ανάμεσα στον γαλλικό κολοσσό στον τομέα της ενέργειας και την ινδική εταιρεία AGEL, η οποία διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο από projects παραγωγής «πράσινης» ενέργειας, θα ανήκει εξίσου στους δύο εταίρους και θα διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο από projects ηλιακής ενέργειας στο Khavda της Ινδίας.

Βάσει της συμφωνίας, η AGEL θα συνεισφέρει στην κοινοπραξία με περιουσιακά στοιχεία και η TotalEnergies θα παράσχει επένδυση ύψους $444 εκατ. για την υποστήριξη της ανάπτυξής τους. Επιπλέον, τα εν λόγω projects αναμένεται να παραγάγουν έως και 1.575 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα πωλείται μέσω συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), στην ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία Solar Energy Corporation of India (SECI).

Τέλος, η συγκεκριμένη συμφωνία θα καταστήσει την TotalEnergies παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς στοχεύει στην παραγωγή συνολικά 50 γιγαβάτ ανανεώσιμης ισχύος έως το 2030. Από την άλλη, η AGEL παράγει ήδη πάνω από 11 γιγαβάτ ηλιακής και αιολικής ισχύος στην Ινδία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }