Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στα ρηχά η αγορά διαλύσεων

Στα ρηχά η αγορά διαλύσεων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Περιορισμένη είναι η δραστηριότητα στην αγορά διαλύσεων, αποτέλεσμα του υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις ναυλαγορές και των οικονομικών πονοκεφάλων που αντιμετωπίζουν οι χώρες προορισμού.

Η Ινδία αντιμετωπίζει υποτονική ζήτηση, η οποία επιδεινώνεται από τη συνεχιζόμενη περίοδο των μουσώνων και την εισροή κινεζικού χάλυβα χαμηλού κόστους, που πλήττει τις τοπικές τιμές. Επιπλέον, η απροθυμία της ινδικής κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα σε έργα υποδομής στον προηγούμενο προϋπολογισμό της οδήγησε στη στασιμότητα της εγχώριας αγοράς χάλυβα, με τα διαλυτήρια να παραμένουν στο περιθώριο ελλείψει σαφούς οικονομικής κατεύθυνσης.

Στο Μπανγκλαντές, ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια ως αποτέλεσμα των καταστροφικών πλημμυρών και της πολιτικής αστάθειας, που οδήγησε στην απομάκρυνση της πρωθυπουργού.

Οι πρόσφατες απεργίες και οι μουσώνες έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στα τοπικά διαλυτήρια του Πακιστάν. Παρά τον μετριασμό των πληθωριστικών πιέσεων, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια χρόνια έλλειψη ρευστότητας και μια αποδυναμωμένη ρουπία.

Η Τουρκία, στον αντίποδα, εμφανίζει τη μεγαλύτερη σταθερότητα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Η τουρκική λίρα συνεχίζει να υποτιμάται έναντι του δολαρίου, γεγονός που, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες οικονομικές αβεβαιότητες, έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }