Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Παροδικό «φρένο» στη ρότα ανάκαμψης του BDI;

Παροδικό «φρένο» στη ρότα ανάκαμψης του BDI;

Email
LinkedIn
Facebook
X

Μερική αποδυνάμωση καταγράφεται στους ναύλους των bulk carriers, με τη μεταβλητότητα τις τελευταίες εβδομάδες να παραμένει περιορισμένη.

Ειδικότερα, βάσει του Reuters, ο κύριος δείκτης της χύδην φορτηγού ναυτιλίας BDI σημείωσε πτώση 45 μονάδων την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και διαμορφώθηκε στις 1.902 μονάδες. Η πτώση αυτή δεν είναι ιδιαίτερη αλλά καταδεικνύει τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά, δεδομένου ότι μία ημέρα πριν ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στα υψηλότερα επίπεδά του από τις 15 Ιουλίου.

O BDI βρίσκεται ευρύτερα σε ανοδική ρότα, καλύπτοντας το «χαμένο έδαφος» του περασμένου Αυγούστου. Ωστόσο, παραμένει  σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από τα υψηλότερα που έχει καταγράψει φέτος, στις αρχές Μαρτίου. Πάντως, είναι άξιο αναφοράς ότι βρίσκεται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε ετησία βάση, καθώς στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 είχε διαμορφωθεί στις 1.068 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, εκείνος των Capesizes σημείωσε πτώση 125 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 3.224 μονάδες, εκείνος των Panamaxes παρέμεινε στις 1.300 μονάδες (χαμηλότερα επίπεδα για περισσότερο από ένα έτος) και εκείνος των Supramaxes σημείωσε πτώση εννέα μονάδων και ανήλθε σε 1.271 μονάδες.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

«Φρενίτιδα» στο orderbook με αιχμή του δόρατος τα δεξαμενόπλοια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα της VesselsValue αναφορικά με τις παραγγελίες πλοίων εντός του 2024, καθώς, ενώ κύκλοι και αναλυτές της αγοράς κατά τη…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }