Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι «καθόλου πράσινες» δεσμεύσεις Τραμπ σε περίπτωση επανεκλογής

Οι «καθόλου πράσινες» δεσμεύσεις Τραμπ σε περίπτωση επανεκλογής

Email
LinkedIn
Facebook
X

Εν αναμονή των αμερικανικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις κάλπες των ΗΠΑ, το αποτέλεσμα των οποίων θα επηρεάσει σημαντικά τις γεωπολιτικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις ανά την υφήλιο.

Ωστόσο, έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δήλωσε ότι, σε περίπτωση εκλογής του, θα ανακαλέσει αρκετούς από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που επέβαλε στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της θητείας του, εφάρμοσε μέτρα τόσο για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής όσο και για τις εκπομπές από τα οχήματα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την ενίσχυση της ενεργειακής μετάβασης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε ότι θα άρει τις απαιτήσεις σχετικά με την αξιοποίηση «πράσινης» ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή των ΗΠΑ και παράλληλα θα επιταχύνει τις εγκρίσεις για τη δημιουργία νέων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να καλύψει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να εξαιρέσει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ‒όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της θητείας του το 2017-2021‒ και παράλληλα θα επιταχύνει τις εγκρίσεις για τη δημιουργία νέων πυρηνικών σταθμών.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }