Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Φόβοι για «παράλυση» των λιμένων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ

Φόβοι για «παράλυση» των λιμένων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς οι συμβάσεις των λιμενεργατών στα λιμάνια της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ εκπνέουν στις 30 Σεπτεμβρίου, νέες απεργίες φαίνεται να βρίσκονται προ των πυλών, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα μισθολογικά τους αιτήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Διεθνής Ένωση Λιμενεργατών (ILA) ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου έναν νέο κύκλο συσκέψεων, διάρκειας δύο ημερών, ώστε να επανεξετάσει τα μισθολογικά αιτήματα και να προετοιμαστεί για μια πιθανή απεργία, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ILA εκπροσωπεί περίπου 45.000 εργαζομένους στα κυριότερα λιμάνια διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά το αδιέξοδο στο οποίο πρόσφατα κατέληξαν οι συνομιλίες της ILA και της Ναυτιλιακής Συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USMX) σχετικά με τα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και υγειονομικά αιτήματα των λιμενεργατών.

Ειδικότερα, οι λιμενεργάτες ζητούν αύξηση των μισθών κατά 77%, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η αύξηση θα φτάσει τελικώς στο 32%, όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ILA, Harold Daggett, επισήμανε ότι, εφόσον οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφορήσουν, θα κηρυχθούν απεργίες στα λιμάνια από την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AP Moller-Maersk, Vincent Clerc, ένα τέτοιο σενάριο θα επέφερε σοβαρές αλυσιδωτές επιπτώσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, που βρίσκονται ήδη υπό πίεση, λόγω της αναδρομολόγησης των πλοίων γύρω από την Αφρική.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί ανοιχτά με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»

Με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, τα Ναυτικά Χρονικά καλωσορίζουν όλους και όλες που επέλεξαν να ακολουθήσουν ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές και τους…

Η κυματική ενέργεια, κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση της Αυστραλίας

Η κυματική ενέργεια αναδεικνύεται σε μία από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τις πρόσφατες εξελίξεις να την τοποθετούν στο επίκεντρο της…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }