Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Πλημμύρα» πετρελαίου στην Κίνα

«Πλημμύρα» πετρελαίου στην Κίνα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς η Κίνα βρίσκεται σε περίοδο οικονομικής ανάκαμψης, η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, ώστε να καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ως εκ τούτου, η παραγωγή πετρελαίου της υπεράκτιας μονάδας Bohai Oilfield κατέγραψε ιστορικό υψηλό από την έναρξη της λειτουργίας της, πριν από σχεδόν 60 έτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής εταιρείας πετρελαίου της Κίνας, China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της μονάδας υπερέβη τους 100.000 τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 η παραγωγή πετρελαίου της μονάδας Bohai Oilfield αυξήθηκε κατά 2,3 εκατ. τόνους σε σχέση με το 2022, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 50% της συνολικής αύξησης της παραγωγής πετρελαίου της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω μονάδα βρίσκεται στον κόλπο Bohai της Κίνας, ο οποίος είναι πλούσιος σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ωστόσο η περίπλοκη γεωλογική δομή καθιστά δύσκολη την εξερεύνηση νέων πεδίων και κατ’ επέκταση την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }