Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Πιστή στα βιοκαύσιμα η OOCL

Πιστή στα βιοκαύσιμα η OOCL

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με το βλέμμα στην απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της, η Orient Overseas Container Line (OOCL) ανακοίνωσε πρόσφατα νέα συνεργασία, με επίκεντρο την ενίσχυση της χρήσης βιοκαυσίμων στα πλοία της.

Ειδικότερα, βάσει ανακοίνωσης της liner εταιρείας, η OOCL θα συνεργαστεί με αρκετούς εταίρους της, συμπεριλαμβανομένων των IKEA και Kyocera, προκειμένου να προωθήσει τη ναυτιλία χαμηλών εκπομπών και να καταστήσει βιώσιμες τις εφοδιαστικές αλυσίδες των εταιρειών. Για τον στόχο αυτόν προσβλέπει να αξιοποιήσει τα βιοκαύσιμα, τα οποία έχει προσθέσει στη «φαρέτρα» της από το 2023.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, το πρώτο πλοίο της OOCL αναχώρησε στις αρχές Αυγούστου, χρησιμοποιώντας θαλάσσια βιοκαύσιμα B24, τα οποία αποτελούνται από ένα μείγμα μεθυλεστέρων από χρησιμοποιημένα έλαια (UCOME), που έχουν λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με το σχήμα Διεθνούς Πιστοποίησης Βιωσιμότητας και Άνθρακα (ISCC), και μαζούτ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (VLSFO).

Επιπλέον, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η OOCL θα χρησιμοποιήσει το Global Shipping Business Network (GSBN), ενώ για καθέναν από τους εταίρους της θα εκδοθεί ένα «πράσινο» πιστοποιητικό (Green Certificate).

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }