Loading: News Submenu
Header Scripts Init

OPEC+: Προς αναβολή η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

OPEC+: Προς αναβολή η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Προς την προσωρινή αναβολή της προγραμματισμένης αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, φαίνεται να γέρνει η πλάστιγγα για τις χώρες του OPEC+, καθώς οι τιμές του μαύρου χρυσού έφτασαν πρόσφατα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών.

Η πτωτική τάση των τιμών πετρελαίου και η ασταθής οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, αποτελούν «πονοκέφαλο» για τον OPEC+, που βάσει του προγραμματισμού θα προχωρούσε σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι πολιτικές εντάσεις στη Λιβύη, για τον έλεγχο της Κεντρική Τράπεζας, που οδήγησαν σε μείωση της παραγωγής κατά 700.000 bpd, σε συνδυασμό με την  υψηλή μεταβλητότητα των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες, πυροδότησαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα μέλη του OPEC+.

Ειδικότερα, ορισμένες χώρες ετοιμάζονται να άρουν τους περιορισμούς της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου τους. Συγκεκριμένα οκτώ μέλη του OPEC+, έχουν προγραμματίσει μία αύξηση της παραγωγής κατά 180.000 bpd τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των πιο πρόσφατων περικοπών, που έφτασαν τα 2,2 εκατ. bpd. Βέβαια, οι εν λόγω χώρες θα διατηρήσουν τις υπόλοιπες περικοπές μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }