Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Έγκριση επί της αρχής από τον LR για δύο επιβατηγά πλοία με υδρογόνο-μπαταρία

Έγκριση επί της αρχής από τον LR για δύο επιβατηγά πλοία με υδρογόνο-μπαταρία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η ελβετική εταιρεία κατασκευής επιβατηγών πλοίων Shiptec έλαβε πρόσφατα έγκριση επί της αρχής (AiP) από τον Lloyd’s Register (LR) για δύο καινοτόμα επιβατηγά πλοία που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου συμπιεσμένου υδρογόνου. Τα πλοία αυτά, «Saphir» και «Quinten Lebt», θα λειτουργούν στη λίμνη της Λουκέρνης και στη λίμνη Walen αντίστοιχα, προωθώντας τις βιώσιμες λύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το «Saphir», με δυνατότητα μεταφοράς έως και 300 επιβατών, θα αναβαθμιστεί με σύστημα πρόωσης με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Το πλοίο ήδη εκτελεί κυκλικές διαδρομές από τη λεκάνη της Λουκέρνης έως τη διασταύρωση της λίμνης και την επιστροφή. Αντίστοιχα, το «Quinten Lebt», ένα υβριδικό καταμαράν που μπορεί να φιλοξενήσει 12 επιβάτες, θα κατασκευαστεί από τη Shiptec για να εξυπηρετεί τις προβλήτες Murg West, Unterterzen, Quinten και Quinten Au στη λίμνη Walen.

Οι σχεδιασμοί των δύο πλοίων έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία Πιστοποίησης Βάσει Ρίσκου (RBC-2) του Lloyd’s Register, η οποία αποτελεί τμήμα των κανονισμών για τη χρήση υδρογόνου ως θαλάσσιου καυσίμου. Αυτοί οι κανονισμοί εκδόθηκαν για πρώτη φορά από τον νηογνώμονα το 2023. Η έγκριση αυτή καταδεικνύει την ασφαλή σχεδίαση του συστήματος κυψέλης καυσίμου υδρογόνου στα δύο πλοία.

Με αυτές τις καινοτομίες, η Shiptec συμβάλλει στην προώθηση της χρήσης καθαρών ενεργειακών τεχνολογιών στη ναυτιλία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αυτόνομη ναυτιλία: Προηγμένο σύστημα ΑΙ στο επίκεντρο συνεργασίας

Η αυτόνομη πλοήγηση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας και…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }