Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το νέο μεγαλεπήβολο λιμενικό project της Ινδίας

Το νέο μεγαλεπήβολο λιμενικό project της Ινδίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τις βλέψεις του για την κατασκευή ενός νέου λιμένα, του Vadhavan Port, κοντά στην πόλη Dahanu στην επαρχία Palghar, παρουσίασε την Παρασκευή 30 Αυγούστου ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το λιμάνι, όταν ολοκληρωθεί, θα έχει διαχειριστική ικανότητα 23,3 εκατ. TEUs και θα συγκαταλέγεται στα δέκα κορυφαία του κόσμου, καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί containerships μεγάλης μεταφορικής ικανότητας. Την ίδια ώρα, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα βαθέων υδάτων της Ινδίας, το οποίο θα παρέχει άμεση συνδεσιμότητα με διεθνείς αρτηρίες του παγκόσμιου διά θαλάσσης εμπορίου, μειώνοντας τα κόστη και τους χρόνους μεταφοράς.

Με βάση τα πλάνα του Νέου Δελχί, το λιμάνι θα περιλαμβάνει τεχνολογικές καινοτομίες για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς του και θα ακολουθεί βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του. Τέλος, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης, να τονώσει τις τοπικές επιχειρήσεις και να συμβάλει στη συνολική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }