Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε εξέλιξη η επιχείρηση ρυμούλκησης του «Sοunion»

Σε εξέλιξη η επιχείρηση ρυμούλκησης του «Sοunion»

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Sοunion», που συνεχίζει να πλέει φλεγόμενο στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Χούθι της Υεμένης, Τζαμέλ Άμερ, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook,  ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου «Sοunion», που μεταφέρει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου.

Το «Sοunion» χτυπήθηκε επανειλημμένα σε επίθεση των Χούθι στις 21 Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι Χούθι, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι τόνισαν πως το έπληξαν με drones και πυραύλους.

Οι αντάρτες είχαν δηλώσει ότι είναι σύμφωνοι να εφαρμοστεί «προσωρινή ανακωχή» για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι το δεξαμενόπλοιο στο οποίο επιτέθηκαν, καθώς εκφράζεται ανησυχία για οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Τετάρτη 28 Αυγούστου η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ, ωστόσο εκπρόσωπός τους έσπευσε να διευκρινίσει λίγο αργότερα πως δεν κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός από πλευράς τους, αλλά απλώς αποφασίστηκε να επιτραπεί να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αυτόνομη ναυτιλία: Προηγμένο σύστημα ΑΙ στο επίκεντρο συνεργασίας

Η αυτόνομη πλοήγηση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας και…

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }