Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Παραγγελία-μαμούθ της Cosco για 42 bulk carriers

Παραγγελία-μαμούθ της Cosco για 42 bulk carriers

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε μια επενδυτική κίνηση που έρχεται να ταράξει τα νερά της διεθνούς ναυτιλίας προχωρά ο κινεζικός κολοσσός Cosco.

Συγκεκριμένα, η COSCO SHIPPING Development υπέγραψε στις 30 Αυγούστου συμφωνία επένδυσης, κατασκευής και μίσθωσης για 42 bulk carriers. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για ένα ορόσημο, το οποίο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη συναλλαγή ναυπήγησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης από τότε που η εταιρεία μετατράπηκε σε διαχειριστή πλοίων και χρηματοδότησης το 2016.

Η εταιρεία θα αναθέσει σε μια θυγατρική της COSCO SHIPPING Heavy Industry να επενδύσει στην κατασκευή 20 bulk carriers και στην CSSC Chengxi να επενδύσει στην κατασκευή 22 bulk carriers, συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων 64.000 τόνων, δύο πλοίων 82.000 τόνων και 35 πλοίων 80.000 τόνων, με τη συνολική αξία της παραγγελίας να ξεπερνά τα $2 δισ. Τα πλοία αυτά θα παραδοθούν από το 2026 έως το 2027 και θα μισθωθούν στην COSCO SHIPPING Bulk για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πλοία αυτής της συναλλαγής είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ορισμένα από αυτά είναι methanol-ready.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }