Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μαζική έξοδος της Equinor από projects υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Μαζική έξοδος της Equinor από projects υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Equinor εγκαταλείπει υπεράκτια αιολικά έργα το ένα μετά το άλλο, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τέτοιου είδους projects σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Είχε προηγηθεί η απόφασή της να μην προχωρήσει με υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ, με υψηλόβαθμο στέλεχος της νορβηγικής εταιρείας να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ακύρωσης projects και σε άλλες χώρες προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της.

Η Equinor φαίνεται ότι δίνει πλέον ιδιαίτερη έμφαση στην περικοπή των δαπανών της, δεδομένου ότι το κόστος στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αυξάνεται λόγω του πληθωρισμού, των υψηλών επιτοκίων και των καθυστερήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η εταιρεία διατηρεί τον στόχο της για 12-16 GW εγκατεστημένης ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030, από 0,9 GW το 2023, αν και η φιλοδοξία αυτή δεν αποτελεί «σκληρό στόχο», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }