Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ρουμανικό ενδιαφέρον για τον μοναδικό λιμένα της Μολδαβίας

Ρουμανικό ενδιαφέρον για τον μοναδικό λιμένα της Μολδαβίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

H ρουμανική κυβέρνηση έχει εκκινήσει διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του μοναδικού προσβάσιμου λιμένα της Μολδαβίας για ποντοπόρα, του Giurgiulești International Free Port.

Στις συνομιλίες συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD), η οποία έχει την πλήρη ιδιοκτησία του λιμανιού μέσω της Danube Logistics SRL. Το Giurgiulești βρίσκεται σε στρατηγική θέση στον ποταμό Δούναβη στα σύνορα με τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Η εξαγορά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την περιφερειακή ανάπτυξη και την ανάπτυξη του εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Marcel Ciolacu υπογράμμισε τη σημασία της απόκτησης του Giurgiulești, τονίζοντας το ενδιαφέρον της Ρουμανίας για την ανάπτυξη του λιμανιού ως συμπληρωματικού περιουσιακού στοιχείου του στρατηγικής σημασίας λιμανιού της Κωνστάντζας.

Η κίνηση της ρουμανικής κυβέρνησης έρχεται μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος της βουλγαρικής MBF Port Burgas για τον μολδαβικό λιμένα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στα φιόρδ σε πρώτο πλάνο για τη Νορβηγία

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της προς την UNESCO, αναφορικά με την εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων προστασίας των νορβηγικών φιόρδ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την…

LNG carriers: Ανυποχώρητη η ψαλίδα στους ναύλους μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Παρά την πτώση των ναύλων ανατολικά του Σουέζ, η ψαλίδα μεταξύ Λεκάνης του Ειρηνικού και Λεκάνης του Ατλαντικού δεν υποχωρεί ιδιαίτερα. Ειδικότερα, βάσει σχετικής…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }