Loading: News Submenu
Header Scripts Init

LNG carriers: Ανυποχώρητη η ψαλίδα στους ναύλους μεταξύ Ανατολής και Δύσης

LNG carriers: Ανυποχώρητη η ψαλίδα στους ναύλους μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Email
LinkedIn
Facebook
X

Παρά την πτώση των ναύλων ανατολικά του Σουέζ, η ψαλίδα μεταξύ Λεκάνης του Ειρηνικού και Λεκάνης του Ατλαντικού δεν υποχωρεί ιδιαίτερα.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής έκθεσης της Fearnleys, την εβδομάδα με πέρας την Τετάρτη 28 Αυγούστου, οι ναύλοι των LNG carriers μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. διαμορφώθηκαν στα $60.000/ημέρα, μειωμένοι κατά $5.000 ημερησίως σε εβδομαδιαία βάση. Δυτικά του Σουέζ, οι ναύλοι για ένα πλοίο ίδιων προδιαγραφών παρέμειναν σταθεροί στα $45.000/ημέρα.

Συνεπώς, η ψαλίδα Ανατολής-Δύσης ανέρχεται πλέον σε $15.000/ημέρα, έναντι $20.000/ημέρα την περασμένη εβδομάδα. Πέραν αυτού, οι ναύλοι παραμένουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, τα οποία δεν έχουν μεταβληθεί ιδιαίτερα από τις αρχές του έτους.

Όσον αφορά την αγορά χρονοναυλώσεων, τα δεδομένα της Fearnleys καταδεικνύουν σταθερότητα των ναύλων. Το κόστος ναύλωσης ενός TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους ανέρχεται σε $60.500/ημέρα. Όπως και στη spot αγορά, οι ναύλοι δεν έχουν καταγράψει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά μέσα στο έτος και παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε ετήσια βάση.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στα φιόρδ σε πρώτο πλάνο για τη Νορβηγία

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της προς την UNESCO, αναφορικά με την εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων προστασίας των νορβηγικών φιόρδ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }