Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στα φιόρδ σε πρώτο πλάνο για τη Νορβηγία

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στα φιόρδ σε πρώτο πλάνο για τη Νορβηγία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της προς την UNESCO, αναφορικά με την εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων προστασίας των νορβηγικών φιόρδ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την εφαρμογή απαίτησης μηδενικών εκπομπών από τα πλοία που προσεγγίζουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, από την 1η Ιανουαρίου 2026 οι εκπομπές των τουριστικών πλοίων και των πορθμείων κάτω των 10.000 κόρων, που προσεγγίζουν τα νορβηγικά φιόρδ, θα πρέπει να είναι μηδενικές. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει και για μεγαλύτερα πλοία, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2032.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, Andreas BjellandEriksen, ο στόχος του νέου μέτρου είναι η ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στα νορβηγικά φιόρδ, τα οποία συγκαταλέγονται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τέλος, επισήμανε ότι, προκειμένου τα πλοία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για μηδενικές εκπομπές, θα μπορούν να χρησιμοποιούν βιοαέριο.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

LNG carriers: Ανυποχώρητη η ψαλίδα στους ναύλους μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Παρά την πτώση των ναύλων ανατολικά του Σουέζ, η ψαλίδα μεταξύ Λεκάνης του Ειρηνικού και Λεκάνης του Ατλαντικού δεν υποχωρεί ιδιαίτερα. Ειδικότερα, βάσει σχετικής…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }