Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η κερδοφορία της Saudi Aramco απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής

Η κερδοφορία της Saudi Aramco απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής

Email
LinkedIn
Facebook
X

Έτος-ορόσημο αποτέλεσε το 2023 για τη Saudi Aramco, καθώς η εθνική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας κατέγραψε κέρδη $121,3 δισ., σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πετρελαϊκού κολοσσού του 2023.

Βέβαια, μπορεί τα κέρδη της να μειώθηκαν κατά περίπου 25%, σε σχέση με το ρεκόρ των $161,3 δισ. του 2022, λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και του μειωμένου όγκου των πωλήσεων, ωστόσο αυτό δεν παύει να καθιστά τη Saudi Aramco την πιο κερδοφόρα εταιρεία παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτη είναι η σύγκρισή της με τις επόμενες στηνπαγκόσμια κατάταξη εταιρείες, βάσει των κερδών τους. Συγκεκριμένα, το άθροισμα των κερδών των εταιρειών Meta, Nvidia, Visa, Tesla, McDonald’s και Costcoυπολείπεται εκείνων της Saudi Aramco, καθώς ανέρχονται στα $116, 2 δισ., έναντι των $121,3 δισ. της πετρελαϊκής εταιρείας.

Τέλος, η Saudi Aramco κατέβαλε μερίσματα ύψους $97,8 δισ. το 2023, αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2022.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στα φιόρδ σε πρώτο πλάνο για τη Νορβηγία

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της προς την UNESCO, αναφορικά με την εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων προστασίας των νορβηγικών φιόρδ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την…

LNG carriers: Ανυποχώρητη η ψαλίδα στους ναύλους μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Παρά την πτώση των ναύλων ανατολικά του Σουέζ, η ψαλίδα μεταξύ Λεκάνης του Ειρηνικού και Λεκάνης του Ατλαντικού δεν υποχωρεί ιδιαίτερα. Ειδικότερα, βάσει σχετικής…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }