Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Υβριδικό-ηλεκτρικό ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα στην ΕΕ

Υβριδικό-ηλεκτρικό ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα στην ΕΕ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Οριακή ήταν η άνοδος (0,2%) των νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον περασμένο Ιούλιο με μεικτά πρόσημα για τις τέσσερις μεγάλες αγορές: Ιταλία (+4,7%), Ισπανία (+3,4%), Γαλλία (-2,3%) και Γερμανία (-2,1%).

Εντός των επτά πρώτων μηνών του 2024, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 3,9%, φτάνοντας σε περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια μονάδες. Τον Ιούλιο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία αντιπροσώπευαν το 12,1% της αγοράς αυτοκινήτων της ΕΕ, από 13,5% το προηγούμενο έτος. Τα υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά, από 25,5% σε 32%. Το συνδυασμένο μερίδιο των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μειώθηκε στο 46%, από 50%.

Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 7%. Η μέτρια αύξηση σε βασικές αγορές, όπως η Ιταλία (+3,8%) και η Γερμανία (+0,1%), δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει τις μειώσεις στη Γαλλία (-22,6%) και στην Ισπανία (-12,5%). Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν πλέον το 33,4% της αγοράς, από 35,9% τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Η αγορά πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σημείωσε πτώση 10,1%, με αποτέλεσμα το μερίδιο της αγοράς τον περασμένο Ιούλιο να ανέρχεται σε 12,6%. Ενώ η Γερμανία σημείωσε μέτρια αύξηση 1,4%, σημαντικές μειώσεις παρατηρήθηκαν σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως η Ιταλία (-24,6%), η Γαλλία (-23,9%) και η Ισπανία (-11,6%).

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }