Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σημαντική επένδυση της HD KSOE στην αγορά των κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Σημαντική επένδυση της HD KSOE στην αγορά των κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην παγκόσμια ενεργειακή εξίσωση στο μέλλον, ως ένα από τα εναλλακτικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών, σημαντική δυναμική φαίνεται να δημιουργεί η αγορά των κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD KSOE) ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της HD Hydrogen απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της φινλανδικής Convion, μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών στην παραγωγή κυψελών καυσίμου, έναντι 72 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) και τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), η αγορά κυψελών καυσίμου υδρογόνου και ηλεκτρόλυσης νερού αναμένεται να επεκταθεί από περίπου 1,7 δισ. ευρώ το 2023 στα 11,5 δισ. ευρώ το 2030, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 30%. Επιπλέον, το μέγεθος της αγοράς εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 37 δισ. ευρώ το 2040, όταν η εγκατάσταση κυψελών καυσίμου υδρογόνου στα πλοία εντατικοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η HD KSOE πρόσφατα επένδυσε περίπου 94 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της HD Hydrogen, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αυτόνομη ναυτιλία: Προηγμένο σύστημα ΑΙ στο επίκεντρο συνεργασίας

Η αυτόνομη πλοήγηση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας και…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }