Loading: News Submenu
Header Scripts Init

O πληθωρισμός της ευρωζώνης κόβει ταχύτητα

O πληθωρισμός της ευρωζώνης κόβει ταχύτητα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να μειωθεί στο 2,2% τον Αύγουστο του 2024, από 2,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (4,2%, έναντι 4% τον Ιούλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4%, έναντι 2,3% τον Ιούλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%, έναντι 0,7% τον Ιούλιο) και την ενέργεια (-3%, έναντι 1,2% τον Ιούλιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,1% τον Αύγουστο, έναντι 3% τον Ιούλιο.

Τον Αύγουστο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,5%), η Εσθονία (3,4%), η Ολλανδία (3,3%), η Σλοβακία (3,2%) και η Ελλάδα (3,1%), ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα καταγράφουν η Λετονία (0,9%) και η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία (και οι τρεις 1,1%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }