Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία και των τελευταίων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της που χρησιμοποιούν άνθρακα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η δανέζικη εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη 29 Αυγούστου, ότι το προσεχές Σάββατο, θα διακόψει οριστικά την λειτουργία μίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Έσμπιεργκ και ακόμη μίας στο εργοστάσιο Studstrup, οι οποίες είναι οι μοναδικές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν άνθρακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Orsted είχε προγραμματίσει ήδη από τον Μάρτιο του 2023 να εξαλείψει πλήρως την καύση άνθρακα από τα εργοστάσιά της. Ωστόσο, η κρατική εταιρεία διατάχθηκε από την κυβέρνηση της Δανίας να διατηρήσει τη λειτουργία της μονάδας στο Esbjerg και σε άλλες περιοχές, προς αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εντούτοις, το κυβερνητικό διάταγμα λήγει το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής βιοενέργειας της Orsted, Ole Thomsen, η εν λόγω απόφαση αποτελεί το τελευταίο σημαντικό βήμα της εταιρείας για την επίτευξη του στόχου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 99% από πράσινες πηγές έως το 2025.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }