Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ο «εφιάλτης» της ξηρασίας επιστρέφει στον Ρήνο

Ο «εφιάλτης» της ξηρασίας επιστρέφει στον Ρήνο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η εκτεταμένη περίοδος βροχοπτώσεων στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού διατήρησε τη στάθμη των υδάτων του ποταμού Ρήνου σε υψηλά επίπεδα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ωστόσο η τρέχουσα ξηρασία φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η στάθμη των υδάτων στον Ρήνο έχει μειωθεί, λόγω της πρόσφατης ξηρασίας στη Γερμανία, με αποτέλεσμα τα πλοία να αναγκάζονται να πλέουν ελλιπώς φορτωμένα. Ειδικότερα, η χαμηλότερη στάθμη των υδάτων καταγράφεται στην Κολωνία, εμποδίζοντας τη μεταφορά εμπορευμάτων προς τον Νότο.

Απότοκο της εν λόγω εξέλιξης αποτελούν οι επικείμενες προσαυξήσεις του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων μέσω του ποταμού Ρήνου, λόγω της αδυναμίας των πλοίων να ταξιδεύουν πλήρως έμφορτα.

Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό δίκτυο ενδοποτάμιων μεταφορών αντιμετώπισε αντίστοιχα ζητήματα και μετά την ξηρασία του καλοκαιριού του 2022, που προκάλεσε προβλήματα συμφόρησης στα λιμάνια κατά μήκος του Ρήνου και διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }