Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Gen Z στη ναυτιλία: Τι ζητούν από τη βιομηχανία οι ναυτικοί του αύριο

Gen Z στη ναυτιλία: Τι ζητούν από τη βιομηχανία οι ναυτικοί του αύριο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται στη νέα γενιά ναυτικών προχωρά τα τελευταία έτη το Sailors’ Society στην Ασία, εξάγοντας μέσω της αλληλεπίδρασης με τους νέους σημαντικά στοιχεία για τις ελπίδες και τις απαιτήσεις τους αναφορικά με το μέλλον.

Το 2024 δεν φέρεται να αποτέλεσε εξαίρεση, με περισσότερους από 4.000 δοκίμους να συμμετέχουν στο «Sailors’ Society Cadet Conferences: Wellbeing skills for future seafarers». Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν δημοσκοπήσεις, εστιασμένες στις προτεραιότητες των νέων για το μέλλον αλλά και στους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή ναυτιλιακής εταιρείας.

Το 68% των δοκίμων και των κατώτερων πληρωμάτων απάντησαν ότι σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή ναυτιλιακής εταιρείας αποτελεί ο τρόπος συμπεριφοράς του εργοδότη προς τους εργαζομένους.

Επιπλέον, το 41% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι κυριότεροι λόγοι εγκατάλειψης της βιομηχανίας είναι ο χρόνος που αναγκάζονται να περνούν μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και η μεγάλη διάρκεια των συμβολαίων ναυτολόγησης.

Την ίδια ώρα, το 33% των νέων περιγράφουν τη ναυτιλία ως συμπεριληπτική βιομηχανία, ενώ το 50% εξέφρασαν ανησυχία για την ψυχική τους υγεία.

Επόμενη στάση για τα συνέδρια του Sailors’ Society είναι η Αφρική στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούν συνέδρια στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο 2024.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }