Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Δύσκολο το 2025 για τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς ενέργειας;

Δύσκολο το 2025 για τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς ενέργειας;

Email
LinkedIn
Facebook
X

Δύσβατο 2025 «βλέπει» η Morgan Stanley για τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, με την προσφορά να αναμένεται να ξεπεράσει τη ζήτηση, οι τιμές πετρελαίου θα σημειώσουν πτώση το ερχόμενο έτος, εξέλιξη που θα έχει αντίκτυπο σε εταιρείες όπως η BP, η TotalEnergies, η Shell, η Equinor και η Repsol.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι οι μετοχές των ισχυρών εταιρειών ενέργειας της Ευρώπης θα σημειώσουν πτώση από 9% έως 14%.

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι εταιρείες ενέργειας είθισται να καταγράφουν άνοδο στην αξία των μετοχών τους όταν ισχύουν μία ή περισσότερες από τις εξής συνθήκες: άνοδος των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, άνοδος των επιτοκίων, άνοδος του πληθωρισμού. Επί του παρόντος, κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Για το 2025, η Morgan Stanley κάνει λόγο για άνοδο της ζήτησης πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα και άνοδο της προσφοράς πετρελαίου έως και 2,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει το Brent κοντά στα $75/βαρέλι και τις τιμές φυσικού αερίου στα €25/MWh έως το πέρας του επόμενου έτους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }