Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αυτόνομα πλοία: Οι Βορειοευρωπαίοι ανοίγουν τον δρόμο

Αυτόνομα πλοία: Οι Βορειοευρωπαίοι ανοίγουν τον δρόμο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Kongsberg Maritime, σε συνεργασία με τον νορβηγικό πάροχο τηλεπικοινωνιών Telenor Maritime, προχωρά σε ένα καινοτόμο τεχνολογικό εγχείρημα, που στοχεύει στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας στη θάλασσα. Στο πλαίσιο της δοκιμής, μια αυτόνομη ηλεκτρική φορτηγίδα θα εξοπλιστεί με το σύστημα επίπεδης κεραίας Kymeta Peregrine u8 της Eutelsat OneWeb. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία κεραίας θα επιτρέψει τη χρήση δορυφορικής συνδεσιμότητας χαμηλής γήινης τροχιάς (LEO) κατά την αυτόνομη λειτουργία του σκάφους στο φιορδ του Όσλο.

Η ηλεκτρική φορτηγίδα, ιδιοκτησία του διανομέα τροφίμων ASKO, είναι ένα από τα δύο σκάφη μηδενικών εκπομπών που τέθηκαν σε λειτουργία το 2022. Έκτοτε, πραγματοποιούνται εκτεταμένες δοκιμές, κατά τις οποίες τα σκάφη μεταφέρουν μέχρι και 16 ρυμουλκούμενα φορτία σε κάθε ταξίδι, μειώνοντας τη χερσαία κυκλοφορία κατά δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα και τις εκπομπές άνθρακα κατά 5.000 τόνους ετησίως.

Η ενσωμάτωση του συστήματος κεραίας της Eutelsat OneWeb επιτρέπει στην Kongsberg Maritime να δοκιμάσει τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα δορυφορική τεχνολογία. Αυτές περιλαμβάνουν ταχύτατη σύνδεση με ελάχιστη καθυστέρηση και ικανότητα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι εντολές και οι πληροφορίες μπορούν να μεταδίδονται σχεδόν ακαριαία, κάτι που είναι απαραίτητο για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των αυτόνομων πλοίων, ακόμα και όταν αυτά βρίσκονται μακριά στη θάλασσα. Η ταχεία και αξιόπιστη επικοινωνία επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση των σκαφών και τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, διευκολύνοντας την απομακρυσμένη διαχείριση και τον έλεγχό τους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }