Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τα LNG carriers, «βαρύ χαρτί» για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Τα LNG carriers, «βαρύ χαρτί» για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Πληθώρα παραγγελιών πλοίων τοποθετήθηκαν στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hanwha Ocean το α΄ εξάμηνο του 2024, φέρνοντας χαμόγελα σε έναν εκ των «big 3» της Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα, η Hanwha Ocean έχει ήδη εξασφαλίσει παραγγελίες για την κατασκευή 26 πλοίων, συνολικής αξίας περίπου $5,07 δισ. Μάλιστα, η αξία των φετινών παραγγελιών ξεπέρασε την αντίστοιχη εκείνων που τοποθετήθηκαν πέρυσι στο ναυπηγείο. Βάσει δημοσιεύματος του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, το α΄ εξάμηνο του 2024 η Hanwha Ocean εξασφάλισε παραγγελίες για 16 LNG carriers, δύο VLACs, ένα VLGC και επτά VLCCs.

Αξιοσημείωτος είναι ο αριθμός των παραγγελιών που αφορούν LNG carriers, καθώς η Hanwha Ocean έχει παραδώσει τα περισσότερα πλοία αυτού του τύπου από οποιοδήποτε άλλο ναυπηγείο παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons, έως τον Αύγουστο του 2024, η Hanwha Ocean έχει παραδώσει συνολικά 180 LNG carriers, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% του παγκόσμιου στόλου.

Τέλος, η Hanwha Ocean σχεδιάζει να αυξήσει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα από τα 22 στα 24 LNG carriers, αρχής γενομένης από το 2025.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στα φιόρδ σε πρώτο πλάνο για τη Νορβηγία

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της προς την UNESCO, αναφορικά με την εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων προστασίας των νορβηγικών φιόρδ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }