Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Capital Gas Ship Management: Ένα ναυπηγικό έργο-ορόσημο τιμάται με το Βραβείο Ευκράντη

Capital Gas Ship Management: Ένα ναυπηγικό έργο-ορόσημο τιμάται με το Βραβείο Ευκράντη

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, έλαβε χώρα η 16η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη.

Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά από το 2008 και αποτελούν μια εκδήλωση που έχει λάβει θεσμική διάσταση στη συνείδηση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Το Βραβείο Ευκράντη 2023 για τη Συνεισφορά στην Τεχνολογική Καινοτομία απονεμήθηκε στην Capital Gas Ship Management Corp.

Το Βραβείο Ευκράντη για τη Συνεισφορά στην Τεχνολογική Καινοτομία απονέμεται έπειτα από τελική ετυμηγορία του Διοικητικού Συμβουλίου της MARTECMA. Τα μέλη της MARTECMA είναι τεχνικοί και γενικοί διευθυντές ναυτιλιακών εταιρειών, που διαθέτουν πλούσιο τεχνικό υπόβαθρο, υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών, αλλά και βαθιά γνώση της βιομηχανίας και των τελευταίων εξελίξεων της ναυτικής τεχνολογίας.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποφάσισαν να τιμήσουν την Capital Gas Ship Management Corp. με το Βραβείο Ευκράντη, καθώς αναγνώρισαν τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ενός πρωτοποριακού ναυπηγικού project της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως παραγγελία τεσσάρων καινοτόμων Liquefied CO₂ Carriers. Η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση συνιστά δείγμα της υψηλού επιπέδου κατάρτισης και τεχνογνωσίας του τεχνικού τμήματος της Capital Gas.


Τα τέσσερα Liquefied CO₂ Carriers διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα, αλλά και τη λειτουργικότητά τους. Έχουν σχεδιαστεί να μεταφέρουν 22.000 cbm υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα στους -55 βαθμούς Κελσίου, ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα μεταφοράς αμμωνίας και LPG. Ένα χαρακτηριστικό που τα καθιστά εξαιρετικά ευέλικτα για την εμπορική τους εκμετάλλευση.

Η κριτική επιτροπή ανέδειξε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου ναυπηγικού έργου αφενός για την εν γένει εξέλιξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και αφετέρου για τη διατήρηση του πρωταγωνιστικού ρόλου των Ελλήνων εφοπλιστών στον κλάδο παγκοσμίως.

H Capital Gas Ship Management Corp. αποτελεί μέρος του Ομίλου Capital, συμφερόντων του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, διαχειρίζεται έναν διαφοροποιημένο στόλο από tankers, bulk carriers, containerships, LNG, LPG/Ammonia, LCO₂ carriers και PSVs. Συνολικά, ο υπό διαχείριση στόλος της Capital διαθέτει χωρητικότητα που ανέρχεται σε περίπου 12,5 εκατ. dwt. Η πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία του ομίλου επιβεβαιώνεται από την ψήφο εμπιστοσύνης ναυλωτών διεθνούς εμβέλειας, διατηρώντας ένα ισχυρό και διαχρονικό δίκτυο συνεργασιών.

Οι στρατηγικές κινήσεις της Capital Gas Ship Management Corp., τα τελευταία χρόνια, αποτελούν απόδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει στις θαλάσσιες μεταφορές. Προτεραιότητα της Capital Gas είναι η ενίσχυση του στόλου της με σημαντικές επενδύσεις σε νεότευκτα πλοία τελευταίας τεχνολογίας και η συνεργασία με ναυπηγεία παγκόσμιας εμβέλειας.

Η υλοποίηση καινοτόμων ναυπηγικών προγραμμάτων είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας της εταιρείας για ποιοτική επέκταση του στόλου της, αλλά και της αρτιότητας των αποφάσεων του τεχνικού της τμήματος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Capital Gas Ship Management Corp. αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός Βραβείου:

 

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }