Loading: News Submenu
Header Scripts Init

O στόλος containerships σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία

O στόλος containerships σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Μια ανάσα μακριά από τα 30 εκατ. TEUs βρίσκεται η μεταφορική ικανότητα του παγκόσμιου στόλου containerships, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Braemar. Πιο συγκεκριμένα, με δεδομένα έως και την 1η Αυγούστου, ο παγκόσμιος στόλος αριθμεί πλοία μεταφορικής ικανότητας 29,36 εκατ. TEUs.

Η μεταφορική ικανότητα του παγκόσμιου στόλου έχει αυξηθεί σημαντικά εντός του έτους, επόμενο της πληθώρας παραγγελιών που έλαβαν χώρα τα τελευταία έτη. Από την αρχή του έτους έχουν παραδοθεί πλοία μεταφορικής ικανότητας 1,82 εκατ. TEUs, οδηγώντας τον στόλο σε ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 6,3%.

Πέραν αυτού, στο orderbook προστέθηκαν ακόμα πλοία μεταφορικής ικανότητας 0,9 εκατ. TEUs φέτος, με το ποσοστό orderbook προς στόλο να αγγίζει το 22,3%, ενώ οι διαλύσεις αγγίζουν μόλις τα 60.000 TEUs. Εντός του έτους, οι παραδόσεις αναμένεται να διαμορφωθούν σε 3,06 εκατ. TEUs.

Συνεπώς, ο στόλος των containerships λίαν συντόμως θα ξεπεράσει το φράγμα των 30 εκατ. TEUs, βάσει των δεδομένων της Braemar. Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner, το έχει ήδη ξεπεράσει, καθώς αριθμεί 7.070 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 30,6 εκατ. TEUs.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }