Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μεταφορά LNG στην Ασία, η στρατηγική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Νιγηρίας

Μεταφορά LNG στην Ασία, η στρατηγική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Νιγηρίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε ευθυγράμμιση με το στρατηγικό της σχέδιο να καταστεί κορυφαίος προμηθευτής ενέργειας διεθνούς βεληνεκούς, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Νιγηρίας (NNPC) εκκίνησε πρόσφατα την αποστολή φορτίων LNG σε Κίνα και Ιαπωνία.

Η NNPC Ltd πέτυχε το ορόσημο αυτό μέσω της συνεργασίας δύο θυγατρικών της ‒NNPC LNG Ltd και NNPC Shipping Ltd‒, οι οποίες παρέδωσαν το πρώτο φορτίο DES (Delivered Ex-Ship) LNG από το πλοίο υγροποιημένου φυσικού αερίου «Grazyna Gesicka», μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ., στο Futtsu της Ιαπωνίας στις 27 Ιουνίου 2024. Έκτοτε, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Νιγηρίας επέκτεινε το αποτύπωμά της στην Κίνα με την παράδοση φορτίου DES LNG.

Η NNPC Ltd συμμετέχει στην εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου από το 2021, με την πρώτη πώληση φορτίου LNG να πραγματοποιείται τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Έκτοτε έχει εμπορευτεί πάνω από 20 φορτία στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές σε συμφωνίες FOB.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }