Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ινδία: «Ανακωχή» μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και λιμενεργατών και τέλος στις απεργίες

Ινδία: «Ανακωχή» μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και λιμενεργατών και τέλος στις απεργίες

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με αίσιο τέλος ολοκληρώθηκαν οι ύστατες διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας της Ινδίας με τα συνδικάτα των λιμενεργατών, αποτρέποντας την επικείμενη απεργία στους ινδικούς λιμένες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Τρίτη 27 Αυγούστου, τα συνδικάτα των λιμενεργατών της Ινδίας ανακοίνωσαν την ανάκληση της απεργίας που είχαν κηρύξει το προηγούμενο διάστημα, αφού επήλθε συμφωνία με την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας της ασιατικής χώρας και τις Αρχές των λιμένων, στο πλαίσιο των τελικών διαπραγματεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Δελχί.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνδικάτα ‒που αντιπροσωπεύουν περίπου 20.000 εργαζομένους‒ είχαν κηρύξει απεργία επ’ αόριστον, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ζητώντας από τον Σεπτέμβριο του 2021 αύξηση των μισθών τους κατά 10,6%. Αν και η αρχική τους απαίτηση δεν ικανοποιήθηκε πλήρως, καθώς η νέα συμφωνία προβλέπει αύξηση κατά 8,5% σε βάθος πενταετίας, η απεργία απετράπη.

Τη συμφωνία υποδέχτηκε με ανακούφιση η διεθνής κοινότητα. Σε μια ήδη τεταμένη εφοδιαστική αλυσίδα, που ταλανίζεται από τη συμφόρηση μεγάλων ασιατικών και ευρωπαϊκών λιμένων, τις επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια πιθανή απεργία στους λιμένες της Ινδίας θα επιδείνωνε την υπάρχουσα κατάσταση. Άλλωστε, στους κυριότερους λιμένες της Ινδίας (Τσενάι, Κοτσί, Βομβάη) διακινούνται περίπου 1,62 δισ. μετρικοί τόνοι φορτίων ετησίως.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }