Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η νέα πρωτοβουλία της Διώρυγας του Παναμά με φόντο τη σταθερότητα

Η νέα πρωτοβουλία της Διώρυγας του Παναμά με φόντο τη σταθερότητα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Εν αναμονή αύξησης των ημερήσιων διελεύσεων από τη Διώρυγα του Παναμά, μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας που έπληξε τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά (APC) ανακοίνωσε την εφαρμογή μιας νέας μεθοδολογίας μακροπρόθεσμης κατανομής των διαθέσιμων slots (LoTSA).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της APC, η νέα μεθοδολογία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου του 2024 και θα αφορά τα neopanamax locks, για όλους τους τύπους πλοίων, εξαιρουμένων των LNG και LPG carriers. Η νέα μεθοδολογία εντάσσεται στο ήδη υπάρχον Transit Booking System και στοχεύει στην ενίσχυση της σταθερότητας των διελεύσεων από τη Διώρυγα του Παναμά.

Πρακτικά, με την εφαρμογή της νέας μεθοδολογίας LoTSA, θα προσφέρονται στις ναυτιλιακές εταιρείες πακέτα κρατήσεων slots, που σημαίνει ότι μια ναυτιλιακή εταιρεία θα μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές κρατήσεις με μία συναλλαγή.

Ωστόσο, αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες, κυρίως από τη liner αγορά, ζήτησαν από την APC να αναβάλει την εφαρμογή του νέου συστήματος, ώστε οι ίδιες να αξιολογήσουν κατάλληλα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Έτσι, η APC ανακοίνωσε ότι το υφιστάμενο σύστημα κρατήσεων θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για την Equinor

Παρά τις καθολικές προσπάθειες απανθρακοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας, τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ενεργειακής εξίσωσης. Το γεγονός αυτό, σε…

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς αμμωνίας και διοξειδίου του άνθρακα της Ευρώπης

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της σύγχρονης ενεργειακής μετάβασης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, η HGK Shipping εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις θαλάσσιες μεταφορές με το καινοτόμο…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }