Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σανίδα σωτηρίας για τη Meyer Werft από το Βερολίνο

Σανίδα σωτηρίας για τη Meyer Werft από το Βερολίνο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Δίχως λύση παραμένουν τα οικονομικά προβλήματα που επέφερε ο Covid-19 στα ναυπηγεία της Meyer Werft, καθώς οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αμφισβητούν πλέον την πιστοληπτική της ικανότητα, λόγω της τεράστιας οικονομικής «τρύπας» που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, τα γερμανικά ναυπηγεία καλούνται να καλύψουν οικονομική «τρύπα» ύψους $3 δισ. Έτσι, απευθύνθηκαν στη γερμανική κυβέρνηση, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας. Έπειτα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε αναλάβει προσωρινώς το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Meyer Werft (80%), προσφέροντας $445 εκατ. σε ίδια κεφάλαια, από τραπεζικά δάνεια.

Μάλιστα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στα ναυπηγεία, επισήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος και παράλληλα τόνισε ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετέχει στις εν λόγω προσπάθειες.

Credit: Meyer Werft

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου τα ναυπηγεία της Meyer Werft ανακοίνωσαν νέα συμφωνία για την κατασκευή τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων για λογαριασμό της Disney Cruise Line. Συνολικά, τα γερμανικά ναυπηγεία έχουν εξασφαλίσει παραγγελίες για δέκα κρουαζιερόπλοια.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }