Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι λιμένες σε επιφυλακή για την ευλογιά των πιθήκων

Οι λιμένες σε επιφυλακή για την ευλογιά των πιθήκων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε μια κίνηση που θυμίζει έντονα τις ημέρες της Covid-19, η Σιγκαπούρη αποφάσισε τη διενέργεια εξετάσεων σε αλλοδαπούς ναυτικούς κατά την άφιξή τους, με στόχο τον εντοπισμό του ιού της ευλογιάς των πιθήκων.

Από τις 23 Αυγούστου, το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης διενεργεί έλεγχο θερμοκρασίας και οπτικό έλεγχο στα δύο διεθνή αεροδρόμια της χώρας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες και τα πληρώματα. Οι εξετάσεις θα περιοριστούν στις αφικνούμενες πτήσεις από μέρη που ενδέχεται να είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων.

Παρόμοια μέτρα θα τεθούν επίσης σε εφαρμογή σε θαλάσσια σημεία ελέγχου για τους ναυτικούς και τους επιβάτες που φτάνουν με πλοία από περιοχές στις οποίες έχει ξεσπάσει η ευλογιά των πιθήκων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας της Γουιάνα, Frank Anthony, έκανε έκκληση, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε υψηλόβαθμα στελέχη λιμένων να βρίσκονται σε επιφυλακή, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμη κάποιο κρούσμα στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Ο υπουργός εξήγησε ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι των λιμένων είχαν εκπαιδευτεί να παρατηρούν οπτικά τους επιβάτες στις πύλες εισόδου για δερματικά εξανθήματα και άλλα σημάδια της ιογενούς λοίμωξης. Κάθε μολυσμένο άτομο θα απομονωθεί στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων Liliendaal στην πρωτεύουσα Georgetown για δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Παρόμοια μέτρα ελέγχου στα λιμάνια τους έχουν εφαρμόσει η Κίνα, η Ινδία και το Μπανγκλαντές.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τεχνητή νοημοσύνη και επιχειρηματικότητα: Το σήμερα καθορίζει το αύριο (έρευνα)

Στις προκλήσεις που επιφέρει η υιοθέτηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, εστιάζει πρόσφατη έρευνα της Deloitte. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Deloitte, παρά…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }