Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ιαπωνική ένωση δυνάμεων με εστίαση στα LCO2 carriers

Ιαπωνική ένωση δυνάμεων με εστίαση στα LCO2 carriers

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η διά θαλάσσης μεταφορά CO2 κεντρίζει το ενδιαφέρον κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών και ναυπηγείων της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, οι ‘’K’’ Line, MOL, NYK Line και τα ναυπηγεία Mitsubishi Shipbuilding, Imabari Shipbuilding, Japan Marine United Corporation (JMU) και Nihon Shipyard ξεκίνησαν κοινή μελέτη για την καθιέρωση τυποποιημένων προδιαγραφών και σχεδιασμών για LCO2 carriers.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι, καθώς η ζήτηση για πλοία μεταφοράς LCO2 αναμένεται να αυξηθεί για έργα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα που συλλέγεται στην Ιαπωνία σε χώρους αποθήκευσης μέσω θαλάσσης, είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν και να προμηθεύονται σταθερά LCO2 carriers  εντός της ασιατικής χώρας για τη δημιουργία μιας αλυσίδας αξίας CCS και τη βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας.

Η μελέτη αυτή θα επικεντρωθεί στα πλοία μεταφοράς LCO2 και θα έχει ως στόχο την κατασκευή τους και σε άλλα ναυπηγεία στην Ιαπωνία. Την ίδια ώρα, τα επτά μέρη θα συνεργαστούν και με άλλους stakeholders της ναυτιλιακής βιομηχανίας, μεταξύ άλλων και με άλλα ναυπηγεία, με στόχο την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης μέσω της κατασκευής πλοίων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τεχνητή νοημοσύνη και επιχειρηματικότητα: Το σήμερα καθορίζει το αύριο (έρευνα)

Στις προκλήσεις που επιφέρει η υιοθέτηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, εστιάζει πρόσφατη έρευνα της Deloitte. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Deloitte, παρά…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }