Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Φιλόδοξο πρόγραμμα μετασκευών της Vitol με το βλέμμα στο 2030

Φιλόδοξο πρόγραμμα μετασκευών της Vitol με το βλέμμα στο 2030

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Vitol φέρεται να βρίσκεται σε ρότα επίτευξης των φιλόδοξων περιβαλλοντικών της στόχων για το 2030 αναφορικά με τη ναυτιλία.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, το «Vivit Altais» ολοκλήρωσε μετασκευές για την εγκατάσταση τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας. Είναι ένα ακόμα πλοίο που αποτελεί μέρος ενός εκτενούς προγράμματος μετασκευών της Vitol, το οποίο εκκίνησε το 2022 και αποτελεί αιχμή του δόρατος στον αγώνα επίτευξης μείωσης των εκπομπών της κατά 40% ‒σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008‒ έως το 2030.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Vitol έχει ολοκληρώσει εργασίες μετασκευών σε τέσσερα VLGCs, ενώ αναμένεται να μετασκευαστούν επιπλέον τέσσερα πλοία μέχρι το πέρας του έτους. Είναι άξιο αναφοράς ότι, βάσει της ανακοίνωσης, η Vitol καταγράφει οφέλη ενεργειακής αποδοτικότητας απλά και μόνο λόγω του καθαρισμού του κύτους των πλοίων, πριν δηλαδή ληφθούν υπόψη τα οφέλη των καινοτόμων τεχνολογιών που εγκαταστάθηκαν.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η νέα πρωτοβουλία της Διώρυγας του Παναμά με φόντο τη σταθερότητα

Εν αναμονή αύξησης των ημερήσιων διελεύσεων από τη Διώρυγα του Παναμά, μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας που έπληξε τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής,…

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για την Equinor

Παρά τις καθολικές προσπάθειες απανθρακοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας, τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ενεργειακής εξίσωσης. Το γεγονός αυτό, σε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }