Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ακόμη επτά LNG carriers στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων

Ακόμη επτά LNG carriers στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Από τα τέλη του περασμένου έτους, ΗΠΑ, ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιβάλει διαδοχικές κυρώσεις σε δεκάδες δεξαμενόπλοια που συνδέονται με τη Ρωσία και συγκεκριμένα με το ρωσικό πετρέλαιο. Αν και οι εν λόγω κυρώσεις είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, η στοχοποίηση των δεξαμενόπλοιων περιέπλεξε την εφοδιαστική αλυσίδα ενέργειας της Μόσχας.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικεντρώνεται σε νέες κυρώσεις, που στοχεύουν το LNG της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη του 2023, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά του project Arctic LNG 2, που οδήγησαν σε καταστολή της εξαγωγικής του δραστηριότητας.

Από την πλευρά της η Μόσχα, προκειμένου να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, επιχειρεί να δομήσει έναν «σκοτεινό στόλο» LNG carriers, αντίστοιχο με εκείνον των δεξαμενόπλοιων, που θα διασφαλίσει τη συνέχιση των εξαγωγών ρωσικού LNG.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, την Παρασκευή 23 Αυγούστου οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν στη λίστα των κυρώσεών τους ακόμα επτά LNG carriers, που εικάζεται ότι συνδέονται με τη Ρωσία. Ειδικότερα, πρόκειται για τα πλοία «Pioneer», «Asya Energy» και «Everest Energy», σημαίας Παλάου, και τα πλοία «North Sky», «North Mountain», «North Air» και «North Way», σημαίας Παναμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία «Pioneer» και «Asya Energy» ήταν τα πρώτα που μετέφεραν ρωσικό LNG από το project Arctic LNG 2, μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, ενώ το «Everest Energy» φαίνεται να είναι το τρίτο πλοίο που θα προσεγγίσει τη συγκεκριμένη μονάδα. Από την άλλη πλευρά, τα τέσσερα LNG carriers, σημαίας Παναμά, έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά LNG από τη ρωσική μονάδα Yamal LNG.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τεχνητή νοημοσύνη και επιχειρηματικότητα: Το σήμερα καθορίζει το αύριο (έρευνα)

Στις προκλήσεις που επιφέρει η υιοθέτηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, εστιάζει πρόσφατη έρευνα της Deloitte. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Deloitte, παρά…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }