Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το παγκόσμιο εμπόριο LNG σε ανοδική πορεία

Το παγκόσμιο εμπόριο LNG σε ανοδική πορεία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Άνοδο κατέγραψαν τον Ιούλιο οι εισαγωγές LNG παγκοσμίως, μετά από δύο μήνες διαδοχικών μειώσεων, παρά την εξασθενημένη ζήτηση των χωρών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόσφατη μηνιαία έκθεση του Gas Exporting Countries Forum (GECF), τον περασμένο Ιούλιο οι εισαγωγές LNG παγκοσμίως ανήλθαν στους 32,7 εκατ. τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 1,8%, λόγω της αυξημένης ζήτησης των χωρών της Ασίας-Ειρηνικού, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Επιπλέον, ο θερμότερος από το συνηθισμένο καιρός υποστήριξε τις υψηλότερες εισαγωγές LNG στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Αντίθετα, οι εισαγωγές LNG της Ευρώπης μειώθηκαν λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης, των υψηλών επιπέδων αποθήκευσης και της σταθερής παροχής μέσω αγωγών.

Όσον αφορά την προσφορά, οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ ανήλθαν στο δεύτερο χαμηλότερο μηνιαίο επίπεδό τους το 2024, λόγω του κυκλώνα Μπέριλ, που ανέστειλε τη λειτουργία του Freeport LNG, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Η συνολική αμερικανική παραγωγή LNG μειώθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στα 98,6 δισ. κ.μ., αντανακλώντας την επίδραση των ανακοινωθεισών περικοπών εν μέσω χαμηλών τιμών.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }