Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Προσεχώς θαλάσσια μεταφορά πράσινης αμμωνίας στην Ιαπωνία

Προσεχώς θαλάσσια μεταφορά πράσινης αμμωνίας στην Ιαπωνία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Συμφωνία-ορόσημο, στον δρόμο για την απανθρακοποίηση της ιαπωνικής οικονομίας, υπέγραψε πρόσφατα η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Αυγούστου, στο Δελχί της Ινδίας, η ΝΥΚ υπέγραψε συμφωνία για τη διά θαλάσσης μεταφορά πράσινης αμμωνίας, από την Ινδία στην Ιαπωνία, με την ιαπωνική εταιρεία ενέργειας Kyushu Electric, την ιαπωνική Sojitz και τη Sembcorp Green Hydrogen Pte. Ltd. (Sembcorp), μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της εταιρείας ενέργειας Sembcorp Industries, η οποία δραστηριοποιείται σε ένα project για την παραγωγή πράσινης αμμωνίας στην Ασία.

Credit: NYK

Το εν λόγω project στοχεύει στην παραγωγή πράσινης αμμωνίας στην Ινδία, μια χώρα με άφθονους ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο, η Kyushu Electric και η Sojitz, μαζί με τη Sembcorp, κατέληξαν σε συμφωνία για την προμήθεια πράσινης αμμωνίας, που παράγεται στο συγκεκριμένο project, σε διάφορες βιομηχανίες στην Ιαπωνία, κυρίως στην περιοχή Kyushu.

Έτσι, βάσει της συμφωνίας, η NYK θα αναλάβει τη διά θαλάσσης μεταφορά 200.000 μετρικών τόνων πράσινης αμμωνίας, που θα παράγονται ετησίως από το project στην Ινδία, προς την Ιαπωνία. Κατ’ επέκταση, η NYK θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία «πράσινων» εφοδιαστικών αλυσίδων.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }