Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα «πράσινα» ομόλογα από την Εθνική Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας

Νέα «πράσινα» ομόλογα από την Εθνική Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των δεσμεύσεών της για την εξυπηρέτηση των περιβαλλοντικών και κλιματικών στόχων μέσω της παροχής «βιώσιμης» χρηματοδότησης, η Εθνική Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (NDB) προχώρησε στην έκδοση νέων πράσινων ομολόγων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της τράπεζας, η NDB εξέδωσε πρόσφατα νέα πράσινα ομόλογα, αξίας $1,7 δισ., με επιτόκιο 1,63% και ωρίμανση στα τρία έτη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πληθώρας επενδυτών.

Τα αντληθέντα κεφάλαια αναμένεται να αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος, παραγωγής «καθαρής» ενέργειας και για την ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών. Συνολικά, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 697.200 τόνους ετησίως και στην εξοικονόμηση 308.900 τόνων άνθρακα ετησίως.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου του τρέχοντος έτους, η NDB είχε επίσης εκδώσει πράσινα ομόλογα, η αξία των οποίων ξεπέρασε τα $28 δισ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }