Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ναυπηγική «συμμαχία» Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν;

Ναυπηγική «συμμαχία» Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν;

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ρωσίας, μέσω των δεξαμενόπλοιων «Project 19900M», που αναπτύσσει το κρατικό ναυπηγείο της Ρωσίας, η United Shipbuilding Corporation (USC) στρέφει το βλέμμα της στο Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που επικαλείται ανακοίνωση της USC, τα κρατικά ναυπηγεία της Ρωσίας προσβλέπουν στη συνεργασία με το ναυπηγείο Baku Shipyard, ώστε να κατασκευάσουν, από κοινού, σύγχρονα δεξαμενόπλοια. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ναυπήγησης των δεξαμενόπλοιων «Project 19900M», που θα διαθέτουν εξοπλισμό μεγάλου μεγέθους, η USC θα πραγματοποιεί την αρχική κατασκευή και εν συνεχεία εκείνη θα ολοκληρώνεται στα ναυπηγεία της Baku Shipyard.

Τα εν λόγω δεξαμενόπλοια θα διαθέτουν 12 δεξαμενές φορτίου συνολικής χωρητικότητας έως 8.870 κ.μ. και παράλληλα θα ενσωματώνουν καινοτομίες που θα εξασφαλίζουν αυτοματοποιημένες και φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες. Βέβαια, μεγαλύτερη καινοτομία των εν λόγω πλοίων αποτελεί η δυνατότητά τους να μεταφέρουν ταυτόχρονα πετρελαιοειδή διαφορετικού τύπου.

Τέλος, τα συγκεκριμένα δεξαμενόπλοια αναμένεται να εξυπηρετήσουν τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στις διαδρομές Αζοφικής-Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τεχνητή νοημοσύνη και επιχειρηματικότητα: Το σήμερα καθορίζει το αύριο (έρευνα)

Στις προκλήσεις που επιφέρει η υιοθέτηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, εστιάζει πρόσφατη έρευνα της Deloitte. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Deloitte, παρά…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }