Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Δύσκολες ημέρες για τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ασία

Δύσκολες ημέρες για τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ασία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Μετά από έτη αποφυγής του να περνούν πάνω από το Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια πτήσεων, κορυφαίες εταιρείες αερομεταφορών επιστρέφουν στους αφγανικούς αιθέρες, καθώς θεωρούν ότι αποτελούν ασφαλέστερη επιλογή έναντι του να πετάξουν κοντά στο Ισραήλ ή στο Ιράν.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η Singapore Airlines, η British Airways και η Lufthansa έχουν αυξήσει τις πτήσεις τους πάνω από το Αφγανιστάν, παρότι η χώρα δεν παρέχει υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Το γεγονός αυτό και μόνο καταδεικνύει τον κίνδυνο που ενέχει η πραγματοποίηση πτήσεων κοντά στις χώρες που εμπλέκονται στην άνοδο του γεωπολιτικού θερμομέτρου στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέση Ανατολή είχε αναδειχθεί ως εναλλακτική για τις εταιρείες αερομεταφορών έναντι της Ρωσίας. Όμως, ελέω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και της ανησυχίας περαιτέρω κλιμάκωσης, οι εταιρείες αερομεταφορών χάνουν άλλη μία από τις διαθέσιμες εναλλακτικές τους.

Ωστόσο, οι πτήσεις πάνω από το Αφγανιστάν δεν αποτελούν επιλογή δίχως κινδύνους. Η έλλειψη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αφήνει τα αεροσκάφη με μοναδικό «εφόδια» την ανάλυση που έχουν πραγματοποιήσει οι εταιρείες τους. Πέραν αυτού, οι πιλότοι επικοινωνούν ο ένας με τον άλλον, εφόσον σαφώς βρίσκονται κοντά την ώρα που περνούν πάνω από το Αφγανιστάν.

Επιπλέον, μία από τις κατευθυντήριες γραμμές της αμερικανικής FAA (Federal Aviation Administration) είναι τα αεροσκάφη να πετούν το χαμηλότερο στα 32.000 πόδια (περίπου 9.754 μ.), διότι θεωρείται ότι όπλα επιφανείας-αέρος είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }