Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Neptune Group of Companies: Η δύναμη μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής επικοινωνίας

Neptune Group of Companies: Η δύναμη μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής επικοινωνίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, έλαβε χώρα η 16η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη.

Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά από το 2008 και αποτελούν μια εκδήλωση που έχει λάβει θεσμική διάσταση στη συνείδηση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Το Βραβείο Ευκράντη 2023 για την Καλύτερη Στρατηγική Επικοινωνία απονεμήθηκε στη Neptune Group of Companies.

Τα τελευταία χρόνια, οι απαιτήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δημιουργήσει νέα ζητούμενα και δεδομένα και στο πεδίο της επικοινωνίας, με αποτέλεσμα οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις να επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν με το εξωτερικό τους περιβάλλον. Υπό αυτό το πρίσμα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν και εφαρμόζουν στρατηγικές επικοινωνίας με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που συμβάλλουν συνολικά στην εν γένει θετική εικόνα της βιομηχανίας προς την κοινωνία.

Κατά τη φετινή χρονιά, η κριτική επιτροπή για το Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας ξεχώρισε τη Neptune Group of Companies, καθώς επί σειρά ετών ακολουθεί συνεπή στρατηγική, μέσω της οποίας επικοινωνεί πολυδιάστατα και αποτελεσματικά τόσο με το ειδικό όσο και με το ευρύ κοινό και συμβάλλει στην ενίσχυση της δημόσιας εικόνας της ελληνικής ναυτιλίας.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αναγνώρισαν τη δυναμική και καινοτόμο επικοινωνία μιας εταιρείας διεθνούς εμβέλειας, η οποία, αξιοποιώντας άρτια και στοχευμένα τα διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, σχεδιάζει και εφαρμόζει μια στρατηγική που έχει στόχο τη διαρκή και ισχυρή αλληλεπίδραση τόσο με τη ναυτιλιακή βιομηχανία όσο και με την κοινωνία.

Ειδικό βάρος δόθηκε στην ιδιαίτερα δυναμική συμμετοχή διευθυντικών στελεχών της Neptune σε πληθώρα δράσεων και πρωτοβουλιών της ελληνικής αλλά και της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, οι οποίες επικεντρώνονται στην ενημέρωση της νέας γενιάς για τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, καθώς και σε προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης σύμφωνα με τα σύγχρονα κριτήρια.

Η κριτική επιτροπή υπογράμμισε ότι οι παραπάνω δράσεις αποτελούν μέρος μιας εξαιρετικά σχεδιασμένης και πολυεπίπεδης στρατηγικής επικοινωνίας που είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα μιας εταιρείας που λειτουργεί με σύγχρονο, διαφανή και βιώσιμο τρόπο.

Συνολικά ο Όμιλος της Neptune, υπό την ηγεσία της Μελίνας Τραυλού, έχει ξεχωρίσει για την ποιοτική διαχείριση του διαφοροποιημένου στόλου του, για τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη στρατηγική επέκταση των μεταφορικών της δικτύων, αλλά και την ανθρωποκεντρική εταιρική φιλοσοφία.

Η πορεία του Ομίλου ξεκίνησε με την ίδρυση της Neptune Shipping Agencies S.A. το 1975 από τον (αείμνηστο) Νικόλαο Τραυλό. Το 1980, η ίδρυση της Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A. συνοδεύτηκε από τη δραστηριοποίηση στη διαχείριση αλλά και στην πλοιοκτησία πλοίων γενικών φορτίων και containerships.

Κατά την περίοδο 1986-1992, η ηγεσία της εταιρείας, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για τη μεταφορά οχημάτων μέσω πλοίων Ro/Ro προς την Ελλάδα, θα προχωρούσε στην απόκτηση των πρώτων Ro/Ro πλοίων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις logistics για την μεταφορά οχημάτων και βαρέων φορτίων.

Με την πάροδο των ετών, ο στόλος Ro/Ro της εταιρείας ενισχύθηκε με νεότευκτα πλοία, αριθμώντας πλέον 22 σύγχρονα και τεχνολογικά προηγμένα πλοία, ενώ άλλα τέσσερα πλοία LNG dual fuel (διπλού καυσίμου) βρίσκονται υπό κατασκευή και θα ενταχθούν στον στόλο το 2026 αυξάνοντας σημαντικά τη μεταφορική δυνατότητα ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν  σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

To 2017 ιδρύθηκε η Neptune Dry Management Company, απόφαση που προήλθε μετά τη στρατηγική απόφαση για επένδυση στην αγορά ξηρών φορτίων και μπορεί να χαρακτηριστεί ως σημείο-σταθμός για τον Όμιλο της Neptune.

Μία από τις πιο πρόσφατες κινήσεις της Neptune Group ήταν η ίδρυση της Neptune Land Services το 2023 και η απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της FERST Logistics, εταιρείας παροχής υπηρεσιών logistics στην Ελλάδα, στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Neptune Group of Companies, αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός βραβείου:

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }