Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Συμβόλαιο ναύλωσης για το πρώτο bulk carrier μεθανόλης της NYK

Συμβόλαιο ναύλωσης για το πρώτο bulk carrier μεθανόλης της NYK

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η μετάβαση της ναυτιλίας σε καύσιμα χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα βαίνει με σταδιακούς ρυθμούς, καθώς πλοία εναλλακτικών καυσίμων αναμένεται να παραδοθούν τα προσεχή έτη. Αναλυτές και κύκλοι της αγοράς έχουν εκφράσει την ανησυχία τους αναφορικά με την ανταγωνιστικότητα των συγκεκριμένων πλοίων, ελέω του αυξημένου κόστους των πλοίων εναλλακτικών καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι η NYK ήρθε σε συμφωνία για τη ναύλωση του πρώτου της bulk carrier κατανάλωσης μεθανόλης, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό ναυπήγηση και αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2025.

Πρόκειται για πλοίο μηχανής διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και μεθανόλης, το οποίο διαθέτει μήκος 200 μ. και χωρητικότητα 65.700 τόνων. Το πλοίο θα ναυλωθεί από την Kambara Kisen Co.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }