Loading: News Submenu
Header Scripts Init

LNG carriers: Η λεκάνη του Ειρηνικού, μόνη επιλογή

LNG carriers: Η λεκάνη του Ειρηνικού, μόνη επιλογή

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σημάδια επιμονής των ανισορροπιών μεταξύ Ανατολής και Δύσης καταγράφονται στη ναυλαγορά των LNG carriers.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Fearnleys, η «ψαλίδα» μεταξύ της Λεκάνης του Ατλαντικού και της Λεκάνης του Ειρηνικού πλέον ανέρχεται σε $20.000/ημέρα. Συγκεκριμένα, ανατολικά του Σουέζ, οι spot ναύλοι για ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα $65.000/ημέρα, την εβδομάδα με πέρας την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, το κόστος ναύλωσης στη spot αγορά ενός πλοίου ίδιων προδιαγραφών δυτικά του Σουέζ διαμορφώθηκε στα $45.000/ημέρα, μετά από εβδομαδιαία πτώση της τάξεως των $5.000/ημέρα.

Όσον αφορά την αγορά χρονοναυλώσεων, οι μεταβολές που σημειώθηκαν, βάσει της Fearnleys, είναι οριακές. Πλέον, το κόστος ναύλωσης ενός TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. ανέρχεται σε $60.500/ημέρα για συμβόλαια διάρκειας ενός έτους, μετά από πτώση $500/ημέρα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τεχνητή νοημοσύνη και επιχειρηματικότητα: Το σήμερα καθορίζει το αύριο (έρευνα)

Στις προκλήσεις που επιφέρει η υιοθέτηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, εστιάζει πρόσφατη έρευνα της Deloitte. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Deloitte, παρά…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }