Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το πρώτο πλοίο κατανάλωσης αμμωνίας

Το πρώτο πλοίο κατανάλωσης αμμωνίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Γεγονός αποτελεί πλέον το πρώτο εμπορικό πλοίο κατανάλωσης αμμωνίας. Παρότι μικρού μεγέθους, καθώς είναι ρυμουλκό, το «Sakigake» των NYK και IHI Power Systems ολοκληρώθηκε και θα εκκινήσει εμπορική λειτουργία ως το πρώτο παγκοσμίως εμπορικό πλοίο κατανάλωσης αμμωνίας.

Το «Sakigake» δεν αποτελεί νεότευκτο ρυμουλκό. Τουναντίον, είναι η μετεξέλιξη ενός ρυμουλκού-οροσήμου για την ιαπωνική ναυτιλία. Συνιστά αποτέλεσμα μετασκευών του πρώτου ρυμουλκού κατανάλωσης LNG, το οποίο παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2015. Έπειτα από οκτώ έτη λειτουργίας στο Tokyo Bay, υπέστη μετασκευές κατά τη διάρκεια των οποίων η κύρια μηχανή του αντικαταστάθηκε με μία κατανάλωσης αμμωνίας.

Credit: NYK

Το «Sakigake» διαθέτει μήκος 37,2 μ. και gt ίσο με 278 τόνους, ενώ θα λειτουργεί στο Tokyo Bay υπό τη διαχείριση της NYK Line.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι τελευταίες εξελίξεις

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονταν, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, σε εξέλιξη στο δεξαμενόπλοιο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του αφού υπέστη επίθεση την Τετάρτη 21 Αυγούστου,…

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }