Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Παραποίηση δεδομένων σε μηχανές πλοίων: Εκ νέου στο προσκήνιο το σκάνδαλο στην Ιαπωνία

Παραποίηση δεδομένων σε μηχανές πλοίων: Εκ νέου στο προσκήνιο το σκάνδαλο στην Ιαπωνία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ένα σκάνδαλο με άμεσο αντίκτυπο στη ναυτιλία βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο του ιαπωνικού Τύπου. Πιο συγκεκριμένα, η Kawasaki Heavy Industries ανακοίνωσε παραποίηση των δεδομένων ενεργειακής αποδοτικότητας σε μηχανές κατασκευής της για περισσότερο από 20 έτη.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά 673 από 674 μηχανές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε πληθώρα πλοίων, εκ των οποίων πολλά ήταν μεγάλου μεγέθους, όπως δεξαμενόπλοια και containerships. Η παραποίηση δεδομένων ξεκίνησε μετά το 2000, όταν το κανονιστικό πλαίσιο για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου αυστηροποιήθηκε.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η παραποίηση αφορούσε δεδομένα δοκιμών, προκειμένου οι εκπομπές να παραμένουν εντός του αποδεκτού εύρους. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση της αιτίας της παραποίησης δεδομένων αλλά και την εύρεση μέτρων που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Η Kawasaki Heavy Industries δεν είναι η πρώτη ιαπωνική εταιρεία στο επίκεντρο σκανδάλου παραποίησης δεδομένων ναυτικών μηχανών. Τον Απρίλιο του 2024, η IHI Corporation ανακοίνωσε ότι θυγατρική της είχε παραποιήσει τα στοιχεία αποδοτικότητας καυσίμου για 4.361 κινητήρες, κυρίως πλοίων, που παράγονται τουλάχιστον από το 2003 για την εγχώρια και διεθνή αγορά. Τον περασμένο Ιούλιο, αντίστοιχη αποκάλυψη πραγματοποίησε και η Hitachi Zosen για 1.364 ναυτικές μηχανές από το 1999.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }