Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι ναύλοι των containerships σε πορεία σταδιακής αποδυνάμωσης

Οι ναύλοι των containerships σε πορεία σταδιακής αποδυνάμωσης

Email
LinkedIn
Facebook
X

Περαιτέρω μερική πτώση σημείωσαν οι ναύλοι των containerships την εβδομάδα με πέρας την Πέμπτη 22 Αυγούστου, επιμένοντας στη σταδιακή πτωτική πορεία που εκκίνησε στα μέσα Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης της Drewry, WCI, διαμορφώθηκε στα $5.319/FEU, έπειτα από εβδομαδιαία πτώση 2%.

Πλέον, ο WCI βρίσκεται σε κατά 201% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 274% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019 αλλά σε κατά 49% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του πανδημικού ρεκόρ του Σεπτεμβρίου 2021.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, οι κυριότερες μεταβολές παρουσιάστηκαν στις διαδρομές με αφετηρία την Κίνα και προορισμό την Ευρώπη. Στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ, η πτώση των ναύλων άγγιξε το 4%, ενώ στο route Σαγκάη-Γένοβα το 5%.

Το route στο οποίο οι ναύλοι παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα είναι εκείνο μεταξύ Σαγκάης-Νέας Υόρκης, όπου ανέρχονται σε $8.811/FEU, αυξημένοι μάλιστα κατά 1% σε εβδομαδιαία βάση. Ελέω διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού της Βόρειας Αμερικής τις ερχόμενες εβδομάδες, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνονται βραχυπρόθεσμα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }