Loading: News Submenu
Header Scripts Init
ναυπηγείο ναυπηγεία

Το «βάθρο» στις ναυπηγήσεις πλοίων, στόχος για την Ινδία

Το «βάθρο» στις ναυπηγήσεις πλοίων, στόχος για την Ινδία

ναυπηγείο ναυπηγεία
Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Ινδία στρέφεται ολοένα περισσότερο στις ναυπηγήσεις εμπορικών πλοίων, με τελευταία εξέλιξη να αποτελεί η επαναλειτουργία του Pipavav Shipyard.

Όπως υπογραμμίζει πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Intermodal, παρότι η Ινδία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 1.300 πλοία, μόλις τα 27 είναι σημαντικού μεγέθους από άποψης dwt. Τα πλοία αυτά μάλιστα έχουν κατασκευαστεί από τέσσερα συγκεκριμένα ναυπηγεία, τα Cochin Shipyard, Chowgule Shipbuilding, Mazagon Dock και Garden Reach Shipbuilding, που παραμένουν ενεργά.

Το ναυπηγείο Pipavav είχε εξασφαλίσει παραγγελίες της Golden Ocean μεταξύ των ετών 2011 και 2017 για οκτώ Kamsarmaxes. Ακόμα, μεταξύ του 2010 και του 2021, το Hindustan Shipyard εξασφάλισε παραγγελίες για την κατασκευή πληθώρας Supramaxes.

Ωστόσο, από τα 91 πλοία που κατασκευάζονται στην Ινδία επί του παρόντος, κανένα δεν διαθέτει χωρητικότητα μεγαλύτερη των 20.000 dwt, υπογραμμίζει η Intermodal. Συνεπώς, εφόσον η Ινδία θέλει πραγματικά να αρχίσει να πρωταγωνιστεί στη ναυπηγική βιομηχανία, είναι αναγκαίο να υπάρξουν συμφωνίες για ναυπηγήσεις μεγαλύτερων εμπορικών πλοίων.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι τελευταίες εξελίξεις

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονταν, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, σε εξέλιξη στο δεξαμενόπλοιο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του αφού υπέστη επίθεση την Τετάρτη 21 Αυγούστου,…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }