Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μείωση της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα

Μείωση της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Πτωτικές είναι οι τάσεις που καταγράφονται στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, με τον Ιούλιο να μη συνιστά εξαίρεση, δεδομένου ότι, βάσει της πρόσφατης έκθεσης της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα (WSA), η παραγωγή σε διεθνές επίπεδο διαμορφώθηκε στους 152,8 εκατ. τόνους, μειωμένη κατά 4,7% σε ετήσια βάση.

Η WSA λαμβάνει υπόψη δεδομένα αναφορικά με την παραγωγή 71 χωρών, των οποίων η αθροιστική παραγωγή αγγίζει το 85% της παγκόσμιας. Συνεπώς, η έκθεσή της συνιστά βαρόμετρο για τις τάσεις που καταγράφονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Κορυφαία χώρα στην παραγωγή χάλυβα τον Ιούλιο ήταν ‒ως είθισται‒ η Κίνα, της οποίας η παραγωγή άγγιξε τους 82,9 εκατ. τόνους, καθώς σημείωσε πτώση της τάξεως του 9% σε ετήσια βάση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ινδία, με παραγωγή 12,3 εκατ. τόνων (-6,8%), ενώ στην τρίτη θέση η Ιαπωνία, με παραγωγή 7,1 εκατ. τόνων (-3,8%).

Σε ευρύτερο πλαίσιο, η παραγωγή χάλυβα των μελών της WSA σημείωσε πτώση 0,7% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, καθώς διαμορφώθηκε στους 1,11 δισ. τόνους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }